Nova vest
Košarka

Petak, 02.02.2024.

18:10

"Otac me pita kada igram, kažem uvek – upališ TV, mi igramo košarku"

Treneri ekipa u Evroligi podigli su glas zbog kalendara takmičenja, a među njima je i strateg Real Madrida Ćus Mateo.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Real Madrid je ove sezone imao odigrao je 48 utakmica, ako se računa prijateljski meč protiv Maveriksa.

"Kraljevski klub" sezonu je otvorio 16. septembra polufinalom Superkupa, od tada je prošlo je 139 dana, a matematika kaže da su igrali meč svakih 2,8 dana, uključujuči i putovanja.

"Moj otac me pita kada igram i ja mu kažem: 'Uvek'. Upališ TV i Real Madrid igra košarku. Ponekad se probudimo ne znajući u kom se gradu nalazimo ili koji je dan u nedelji", rekao je Mateo posle pobede svog tima nad Asvelom.

Nije prvi put da trener madridskog kluba priča o iscrpljujućem rasporedu.

"Sa ovim kalendarom je teško uvek biti fokusiran", prokomentarisao je Mateo sredinom januara, posle dva uzastopna evropska meča u kojima je igrao Real Madrid.

Svoje viđenje kalendara takmičenja iznei je i Luka Banki, trener Virtusa iz Bolonje.

"Ovaj format ubija igru i ugrožava zdravlje igrača. Treba da razmislimo, ali ne znam da li postoji volja da se sluša", rekao je Banki.

U istom tonu govorio je Pablo Laso u intervjuu za turski medij 'S Sport'.

"Sada imam igrače i imao sam igrače u Madridu koji su igrali skoro 100 utakmica godišnje. I to je glupo jer ne pomaže igri. Ubijamo igrače. Ako ih pritiskamo da odigraju stotinu utakmica biće teško, jer će se povrediti i neće igrati najbolje što mogu“, objasnio je trener Bajerna iz Minhena.

Pitanje je kako će se ovo rešiti, s obzirom da se očekuje da će Dubai dobiti priliku da se takmiči u Evroligi, što će samo po sebi doneti nove komplikacije.

Što više timova, to više utakmica, osim ako se ne napravi novi format takmičenja.

"Moramo da vodimo posao i ja sam prvi koji će ga braniti. Ako budemo morali da idemo u Dubai, ako budemo morali da dobijemo još jednog sponzora, ako moramo da uradimo više stvari... Biću odličan defanzivac, ali ja ću biti veliki branilac da moramo da zaštitimo naše igrače
“, poručio je Laso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu