Bivši funkcioner DSS Dragan Šormaz ostaće narodni poslanik i posle jučerašnje sednice Administrativnog odbora Skupštine Srbije i to zahvaljujući šefu poslaničkog kluba SNS Tomislavu Nikoliću, koji je otputovao u „zvaničnu posetu Svetoj Gori“.

U pismu koje je neposredno pred put za Hilandar poslao Administrativnom odboru, Nikolić je naveo da je veoma zainteresovan da učestvuje u raspravi o Šormazovom mandatu i da traži odlaganje rasprave do 20. jula, kada se vraća iz službene posete Briselu, gde putuje nakon Svete Gore. Administrativni odbor juče je uvažio Nikolićevu molbu i time treći put odložio sednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja o blanko ostavci koju je DSS aktivirao odmah po isključenju Šormaza iz stranke.

Šef poslaničkog kluba DSS Miloš Aligrudić ocenio je da vladajućoj većini ne odgovara da Dragan Šormaz ode iz parlamenta i da DS odlaže sednicu Odbora „dok ne napravi većinu“. ôMožda će da se zamonaši tamo, pa šta ćemo onda? Hoćemo li uopšte održati sednicu?!ö, upitala je šefica poslanika G17 plus Suzana Grubješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari