Svet

Sreda, 31.01.2024.

18:50

Jedan od omiljenih brendova u Srbiji "puca"?

Akcije švedske kompanije H&M pale su danas za osam odsto.

Izvor: Tanjug

Jedan od omiljenih brendova u Srbiji
Foto: shutterstock, Deman

Pad akcija usledio je nakon što je kompanija objavila da je njena globalna prodaja u 2023. godini, izražena u lokalnim valutama, pala za jedan odsto, a prodaja u četvrtom kvartalu 2023. za četiri odsto međugodišnje.

Akcionari su oprezni i zbog neočekivanog odlaska Helene Helmerson sa pozicije izvršne direktorke H&M Grupe nakon četiri godine, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Helmerson je navela da je ponosna na rezultate koje je H&M ostvario u vremenima pandemije virusa korona i geopolitičkih izazova, ali i da je rad na ovoj poziciji za nju povremeno bio veoma zahtevan.

Njen naslednik Daniel Erve radi u H&M već 18 godina na raznim funkcijama.

Kompanija H&M se u poslednjih nekoliko godina suočava sa sve većom konkurencijom, kao od strane tradicionalnih rivala kao što je Zara, tako i zbog velike ponude onlajn prodavnica "brze mode".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

11 h

Podeli: