Kultura

Sreda, 31.01.2024.

12:00

Kako su snimane scene iz "Napoleona" u kojima su poginule stotine konja VIDEO

Reditelj filma "Napoleon" Ridli Skot rekao je da nikada ne bi povredio životinju. Da li je to obećanje ispunio i za vreme snimanja ekstremnih scena ratovanja u kojima je stradalo na stotine konja pročitajte u nastavku teksta.

Izvor: B92

Kako su snimane scene iz
Foto: Profimedia

Krvave bitke koje su obeležile film snimane su uz pomoć pravih, ali i mehaničkih konja i vizuelnih efekata, piše Varajeti.

Više od 100 pravih konja korišćeno je za epske borbene sekvence filma, ali kada su u pitanju neki od najopasnijih i najkrvavijih trenutaka, ekipa vizuelnih efekata je uskočila.

U sceni opsade Tulona, Napoleon je poveo svoju vojsku do pobede protiv britanskih snaga. Međutim, njegov voljeni konj je pogođen topovskim đuletom i odmah je uginuo.

U ovoj sceni bilo je 30 jahača i 30 konja. Ali Napoleonov konj nije bio stvaran.

„Imali smo mehaničku opremu, a kaskader je zamenio Hoakina Finiksa“, pojašnjava Martin Fenuje, supervizor vizuelnih efekata.

Otkrivajući precizne detalje istakao je da su za ovu scenu imali masivan hidraulički sistem, a cela glava, vrat i torzo konja bili su napravljeni od mehanizma.

Dodata je i lažna krv, kako bi pri eksploziji sve bilo realistično.

Za bitku kod Vaterloa, tim je imao katalog pojedinačnih konja koje su mogli da reprodukuju. U ovom slučaju, trebalo je da reprodukuju 20.000 konja.

„Odlučili smo se da napravimo 16 pojedinačnih konja i dodali smo varijacije sedlima, ćebadima i bojama“, kaže Martin Fenuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: