Napadaju Vučića zbog Rio Tinta, a oni ga doveli: Aleksić zaboravio ko je dozvolio eksploataciju litijuma VIDEO

Nosilac Đilasove liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić ponovo širi laži oko Rio Tinta koga je upravo bivša vlast dovela.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2024.

12:47

Napadaju Vučića zbog Rio Tinta, a oni ga doveli: Aleksić zaboravio ko je dozvolio eksploataciju litijuma VIDEO
Foto: A. K./ATAImages

Miroslav Aleksić nekadašnji saradnik Mlađana Dinkića je u jednoj emisiji izjavio da se "sad vidi da se ponovo vraća i tema litijuma na velika vrata".

"Dakle, čovek je zarad vlasti spreman da proda sve", rekao je Aleksić zaboravljajući na činjenicu da je Rio Tinto došao u Srbiju 2004. godine uz so i pogaču, a do 2012. godine su upravo Đilas, Borko Stefanović, Vuk Jeremić, Boris Tadić, Mlađan Dinkić...dali brojne dozvole Rio Tintu i menjali zakon kako bi ta kompanija bila ekskluzivni nosilac prava eksploatacije litijuma u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

11 h

Podeli: