Nova vest
Košarka

Sreda, 31.01.2024.

08:50

Saša Obradović: Partizan gledam samo kroz Evroligu, oni su plej-of ekipa

Košarkaši Partizana igraju protiv Monaka utakmicu 24. kola Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Saša Obradović: Partizan gledam samo kroz Evroligu, oni su plej-of ekipa
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crno-beli ovaj meč dočekuju na devetom mestu sa učinkom od 12 pobeda i 11 poraza, dok je Monako na šestom mestu sa jednom pobedom više.

Trener Monaka Saša Obradović pohvalio je crno-bele za koje smatra da su ekipa koja može da dosegne plej-of.

"Ne gledam ja Partizan kroz prizmu ABA lige, već kroz ono što rade u Evroligi, a rade neke fantastične stvari vredne pohvale. Za mene je Partizan tim koji ima kvalitet za velike domete, vidim ih kao plej-of ekipu", rekao je Saša Obradović za "Mocart sport".

Partizan je dosta utakmica ove sezone u Evroligi loše startovao da bi se onda došao do preokreta i na kraju slavio, Obradović smatra da je to veliki problem za crno-bele.

"Nema dileme da to jeste problem za Partizan. Na nekim utakmicama su ulazili slabije, ali svaki tim ima neki svoj problem. Ne postoji ekipa u Evropi koja nema problem. I mi smo imali sličnih startova ove sezone na nekim utakmicama, ali onda pogledate samo karakter Partizana. Oni su se svaki put vraćali, kao po pravilu. Meni je to znatno značajniji podatak. Da se nikada ne predaju. Glavni kvalitet ovog tima Željka Obradovića je baš taj karakter i na to treba da obratimo posebnu pažnju kada Partizan bude kročio na parket naše dvorane".

Trener Monaka ne vidi samo Kevina Pantera kao najveću pretnju u timu crno-belih, jer smatra da Partizan ima dosta kvalitetnih igrača.

"Ljudi misle, zaustavi Pantera i pobedio si Partizan. Ili sa druge strane ako zaustaviš Majka Džejmsa da si odradio ceo posao protiv Monaka, to ni blizu nije tačno. Svakako je Kevin Panter bitan faktor, kao što je i Majk bitan za nas. To niko ne spori, ali i mi i oni imamo veliki broj kvalitetnih igrača. Kevin stvara prostor drugima pa zato imamo priliku da vidimo izdanja Džejmsa Nanelija, Doužera i ostalih koja su na vrlo kvalitetnom nivou. Takođe, i mi imamo igrače koji su pokazali kvalitet i želju za nadmetanjem“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu