FOTO: Nastupom kineske operske trupe počelo obeležavanje kineske Nove godine u Novom Sadu

Nastupom kineske operske trupe "Vu opera" (Zhejiang Vu Opera Troupe), pod nazivom "Igra zmaja", u Gradskoj koncertnoj dvorani počelo je obeležavanje kineske Nove godine u Novom Sadu.
FOTO: Nastupom kineske operske trupe počelo obeležavanje kineske Nove godine u Novom Sadu
Foto: Grad Novi Sad
Član Gradskog veća za kulturu Novog Sada Dalibor Rožić istakao je da Grad Novi Sad ima razvijene institucionalne odnose sa Ambasadom Kine, te da je jačanje veza u domenu međunarodne i kulturne razmene između gradova i naroda jedno od strateških opredeljenja Novog Sada.
"Jačanje veza u domenu kulture i razmena vrednosti kao najava nadolazeće Godine zmaja donosi jedinstvene tradicionalne kineske umetničke predstave u Novi Sad. Sve od našeg prvog grada pobratima Čangčuna, preko Ningboa, pa do trenutnih pregovora sa gradom Fudžou, naše prijateljstvo je krasila vitalnost, učvršćena međusobnim poverenjem i poštovanjem. S druge strane, ekonomskim i trgovinskim projektima u našem Gradu, kao i celoj Srbiji, otvaramo nova poglavlja saradnje i umrežavanja u globalnom svetu", istakao je Rožić.
U ime organizatora proslave kineske Nove godine u Srbiji, koja se obeležava u periodu od 29. januara do 19. februara kulturnim programom u Nišu, Novom Sadu, Smederevu i Beogradu, događaju u Gradskoj koncertnoj dvorani prisustvovali su i pomoćnik ministra kulture u Vladi Republike Srbije Stanko Blagojević, ministar savetnik u Ambasadi NR Kine Džang Dže, kao i Bojan Lalić, direktor Instituta za pojas i put.
 
 
Ovaj praznik se u Srbiji obeležava po šesti put kroz različite manifestacije i kulturne programe posvećene Godini zmaja.
  • pajo patak

    31.01.2024 15:16
    jedva čekam
    da nastupi bosanska opera zarad obeležavanja bosanske nove godine u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti