Nedelja, 28.01.2024.

20:47

Propao dogovor o oslobađanju talaca

Razgovori o postizanju sporazuma o oslobađanju talaca koje drži Hamas u Pojasu Gaze, a koji su održani danas u Parizu, bili su konstruktivni.

Izvor: Tanjug

Propao dogovor o oslobađanju talaca
foto:shutterstock/Anas-Mohammed

Ali dogovor o tom pitanju nije postignut, saopšteno je iz kabineta izraelskog premijera.

U saopštenju se navodi da će strane nastaviti da pregovaraju tokom dodatnih sastanaka da bi se postigao dogovor.

Sastanak je održan na inicijativu Katara, SAD i Egipta. Na sastanku je učestvovala izraelska delegacija, koju je predvodio šef Mosada David Barnea, sa predstavnicima SAD, Katara i Egipta, preneo je Skaj njuz arabik.

Dva visoka zvaničnika navela su da su američki pregovarači već postigli napredak u vezi sa potencijalnim dogovorom, prema kojem bi Izrael pauzirao vojne operacije protiv Hamasa na dva meseca u zamenu za oslobađanje više od 100 talaca koje je otela ta grupa 7. oktobra, prenosi Tajms of Izrael.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: