Petak, 26.01.2024.

13:34

Izabran novi predsednik Sobranja – Mitreski nasledio Džaferija

Jovan Mitreski novi je predsednik Sobranja Makedonije, koji bi na toj funkciji trebalo da ostane do kraja mandata skupštinskog saziva.

Izvor: Tanjug

Izabran novi predsednik Sobranja – Mitreski nasledio Džaferija
Ilustracija: Shutterstock/V.Lawrence

Mitreski je izabran sa 64 glasa za i 40 protiv.

Poslanici su ranije potvrdili ostavku Talata Džaferija, koji bi prema istom međupartijskom dogovoru, trebalo da bude premijer tehničke vlade RSM.

Sobranje je potvrdilo i jučerašnju ostavku lidera SDSM Dimitra Kovačevskog na mesto premijera.

Reč u raspravi o izboru predsednika Sobranja je tražio samo lider Levice Dimitar Apasiev, koji je rekao da je prvi put dobio nalog od stranke da pročita poruku koju su, kako je naveo, napisali građani iz Stružne, grada iz kojeg je Mitreski.

"Druže Jovče, da ste uhvatili zlatnu ribicu u jezeru, ne biste pomislili da ćete postati predsednik parlamenta“, pročitao je Apasijev, između ostalog, na spečifičnom stružijanskom dijalektu, preneli su skopski mediji.

Prema ranije postignutom međupartijskom dogovoru, bivši premijer Kovačevski i bivši predsednik parlamenta Džaferi,biće članovi tehničke vlade RSM do parlamentarnih izbora izbora 8. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: