• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen bivši golman splitskog Hajduka i YU

Legendarni golman reprezentacije Jugoslavije i Hajduka, Zoran Simović osumnjičen da je sa još tri osobe na nelegalan način gradio po Kruševcu.

Simović je uhapšen je zbog sumnje da je na nelegalan način izgradio 11 stanova i jedan lokal u Kruševcu.

Pored Simovića, privedene su još tri osobe koje se terete da su zloupotrebom položaja i falsifikovanjem isprava prisvojile 58 miliona dinara.

MUP Srbije saopštio je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kruševcu u okviru akcije suzbijanja korupcije u oblasti urbanizma i građevinarstva uhapsili četiri osobe.

Pored Zorana Simovića, koji je investitor izgradnje građevinskih objekata i vlasnik agencije za nekretnine "Čoče" i preduzeća "JM Fokus invest", uhapšeni su i Slaviša Bojković, šef Odseka za urbanizam i građevinarstvo gradske uprave Kruševca, i investitori Danica Točilovac, koja je inače policajac, i Dragan Milovanović.

Osumnjičeni Bojković, protivno odredbama odgovarajućih urbanističkih planova, izdavao je izvode i donosio rešenja o odobrenju za izgradnju stambeno-poslovnih objekata Simoviću za 11 stanova i jedan lokal, Danici Točilovac za 14 stanova i dva lokala i Milovanoviću za 46 stanova i 36 lokala!

Na taj način Bojković je omogućio Simoviću, Danici Točilovac i Milovanoviću izgradnju i prodaju ukupno 5.500 kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora, čijom prodajom su stekli imovinsku korist veću od 58 miliona dinara. Uhapšeni se terete da su izvršili nekoliko krivičnih dela zloupotrebe položaja i falsifikovanja službene isprave, piše u saopštenju policije.

U saopštenju MUP-a je navedeno da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još sedam osoba zbog sumnje da su izvršile zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Kruševljani su iznenađeni vešću da je uhapšen njihov sugrađanin, čuveni golman Zoran Čoče Simović.

"Kada je završio karijeru, Simović se početkom devedesetih vratio u Kruševac. On živi sa suprugom, sinom i njegovom porodicom u naselju Bivolje. O njemu čitav grad ima izuzetno mišljenje. Zoran je uvek imao razumevanje za svoje okruženje. Bio je odbornik u svojoj mesnoj zajednici, poslanik u skupštini grada i na više odgovornih funkcija u sportu. Znamo da se bavi izgradnjom stanova. Šokirani smo", rekli su pojedini Kruševljani za list "Press".

Zoran Simović je od 1975. do 1980. godine bio golman kruševačkog Napretka. Zatim je prešao u splitski Hajduk, gde je branio do 1984. godine.

U tradicionalnoj anketi "Večernjih novosti" 1983. izabran je za fudbalera godine. U to vreme imao je deset nastupa za reprezentaciju Jugoslavije, a nakon toga prešao je u turski Galatasaraj. U jednoj anketi svrstan je na 12. mesto liste najboljih stranaca turskog fudbala svih vremena i među šest najboljih golmana turske lige.

Simović je za "plave" zabeležio 10 nastupa, uključujući i legendarni meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope, koji je 1983. godine Jugoslavija igrala protiv Bugarske u Splitu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image