Vesti

0

Nastavljeno suđenje u slučaju Bjelogrlić – Antonijević u Prvom osnovnom sudu

Izvor: N1

Nastavljeno suđenje u slučaju Bjelogrlić – Antonijević u Prvom osnovnom sudu

Izvor: N1

Prvom osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću povodom optužbi za nasilničko ponašanje prema reditelju Predragu Antonijeviću, koje se dogodilo 23. avgusta 2021. godine tokom Filmskih susreta u Nišu.

Suđenje je počelo u 10.30 sati, a nakon što je Antonijević ponovio svoj iskaz, počelo je unakrsno ispitivanje njegovih i Bjelogrlićević advokata.

Prema rečima reporterke N1, na današnjem ročištu je na pitanja tužioca, advokata oštećenog i okrivljenog odgovarao Predrag Antonijević, i na većinu pitanja on je upućivao na video snimke sa nadzornih kamera iz Hotela „Ambasador“ u Nišu, gde se dogodio fizički sukob.

Na veliki broj pitanja advokata Dragana Bjelogrlića je odgovarao sa: „Pogledajte, postoji sve na snimku“!

Na ročištu je i saopšteno da će na sledećem glavnom pretresu biti pregled svoih materijala. Radi se, prema rečima sutkoinje, o četiri sata snimka koji će se pregledati. Pretres je zakazan za sredinu marta.

Sutkinja je na ročištu odbila gotovo sva pitanja koja je uputio advokat Bjelogrlića, a koja se tiču ranijeg odnosa sa Antonijevićem, odnosno, da li postoji neki motiv i zašto je do tog incidenta došlo.

Podsetimo, Bjelogrlić je ranije tvrdio da ga je Antonijević provocirao, što je Antonijević demantovao. Na ročištu je istakao da oni nisu imali nikakav kontakt pre incidenta u NIšu.

Jedan od branioca Dragana Bjelogrlića Goran Draganić je izjavio  da ne želi da komentariše odluke sutkinje o odbijanju postavljanja pitanja Predragu Antonijeviću.

„Obrana od prve godine to nije komentarisala i neće komentarisati. Želim da kažem da od samog događaja, avgusta 2021. godine pa do pokretanja tužilačke istrage, podizanja optužnog predloga i nastavka suđenja, Draganu Bjelogrliću se sudi pod ozbiljnim pritiskom. Sudi se tabloidno, i tabloidi su već prikazali dokaze i presudili. Takođe, sudili su i osudili pojedini mediji sa nacionalnom frekvencijom u svojim specijalnim emisijama. Ali, to nije najopasnije. Najteža i najopasnija dimenzija su uticaj i izjave najviših predstavnika državne i izvršne vlasti. Izgovarane su direktne diskvalifikacije i to predstavlja indikretno mešđanje u sudski postupak“, istakao je Draganić.

Drugi branilac Bjelogrlića Jugoslav Tintor je dodao da je Antonijević tri sata odgovarao na pitanja advokata, i da je u detalje raščlanjen ceo događaj.

„Izašlo je na videlo da nije žrtva kako se predstavlja, već da je i on u jednom trenutku nasrnuo na Bjelogrlića, što čitavom sukobu daje novu dimenziju. Pokazuje se da je ovo jedan uzajamni obračun, a ne kako se do sada predstavljalo – da Bjelogrlić tuče Antonijevića koji se samo brani. On je potvrdio da je i on nasrnuo na Bjelogrlića, zgrabio ga i bacio ga na pod. O tome javnost prvi put čuje danas i to iz usta Gage Antonijevića“, zaključio je Tintor.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR