0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

PRVI ČOVEK BARSELONE UDARIO NA REAL: ‘Videli smo neke situacije koje nas mnogo zabrinjavaju!’

Objavljeno: 23.01.24 u 21:30

‘Mislim da moram da dignem glas u ovom slučaju jer vidim nepravdu.’

Velika prašina digla se nakon pobede Real Madrida nad Almerijom od 3:2 u 21. kolu španske La Lige. Naime, ‘fenjeraš’ je nakon prvog poluvremena imao prednost od 2:0 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. U drugom delu kao što je očekivano izabranici Karla Anćelotija su vršili neverovatan pritisak koji je na kraju urodio plodom.

Brojne odluke glavnog sudije na ‘Santiago Bernabeu’ su naišle na veliko negodovanje, naročito u redovima Almerija, pa je ceh platio trener ovog tima Garitano koji je na kraju dobio drugi žuti karton. I predednik Barselona Đoan Laporta je u intervjuu za ‘Mundo Deportivo’ prokomentarisao ovaj susret.

-Rekao sam predsedniku Saveza da je neophodno da preduzmu neke mere. Sudijska organizacija zavisi od Fudbalskog saveza Španije. Odgovorio mi je da je prošlost – prošlost i da planiraju da preduzmu akciju po tom pitanju. Kazao mi je i da sudije ne osećaju pritisak ni sa jedne strane. Imam apsolutno poštovanje prema sudijskom timu i rekao sam da govorim potpuno iskreno – započeo je.

Dodao je da ako se zabrinjavajuće situacije nastave da će to dosta uticati na igrače.

-Videli smo neke situacije koje nas mnogo zabrinjavaju i ako se tako nastavi, biće nam veoma teško da ostvarimo svoje ciljeve. Naš trener Ćavi je to već rekao – igrači rade veoma dobar posao, savladavaju niz prepreka… Dobro radimo i siguran sam da će se plodovi videti na terenu u igri, ali i rezultatski. Ipak, naravno, takmičenje se ne može dalje kvariti odlukama poput onih koje su donete prošle nedelje na Bernabeu – nastavio je prvi čovek ‘Blagurane’.

Istakao je da Real osvojio dosta bodova ove sezone zbog sudijskih odluka.

-Nije to slučaj samo ove nedelje. Analizirali smo to pitanje i već postoji niz poena koje je naš rival osvojio na osnovu sudijskih odluka. Moram li da kažem da smo navikli na ovo? Uvek smo se borili protiv stihije, ali ovoga puta su bili previše očigledni i zato smo se žalili Savezu. Pre svega brinem za moral naših igrača, jer sam na kraju utakmice protv Betisa, gde smo odigrali dobru utakmicu i bili ponosni , video da su igrači zabrinuti šta dogodilo na Bernabeu – poručio je on.

Rekao je da mora da reaguje na nepravdu.

-Naravno, kao klub, moramo da preduzmemo akciju po tom pitanju. Ja sam predsednik koji se ne krije od suočavanja sa situacijama i mislim da moram da dignem glas u ovom slučaju jer vidim nepravdu. Kada vidimo nepravdu mi je osuđujemo i želimo da oni koji imaju odgovornost da rešavaju ovo pitanje preduzmu mere i isprave greške – jasan je Laporta.

DUŠKO SAVANOVIĆ OTKRIO KAKO JE MILOJEVIĆ POSTAO TRENER: ‘To se vrlo brzo odigralo!’ (VIDEO)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter