Sabotirana konstitutivna sednica skupštine u Kniću, vladajuća koalicija dovedena u pitanje 1Foto: N.Č.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Knić nije održana, jer su odbornici Srpske napredne stranke (SNS) napustili zasedanje nakon što nije izglasan dnevni red protiv koga su glasali pojedini odbornici SNS i SPS, saznaje FoNet.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Knić nije održana, jer su odbornici Srpske napredne stranke (SNS) napustili zasedanje nakon što nije izglasan dnevni red.

Na proteklim lokalnim izborima za Skupštinu opštine koja ima 25 odborničkih mesta, SNS je osvojio 14.

Po tri mandata osvojile su liste Knić protiv nasilja, (SSP i DS) i Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića, po dva odbornika imaju grupa građana Knić protiv rudnika i Socijalistička partija Srbije (SPS), a jednog Jedinstvena Srbija (JS).

Prema nezvaničnim informacijama, skupštinsku većinu trebalo je da formiraju SNS i SPS sa ukupno 16 mandata, ali su tri odbornika SNS i jedan odbornik SPS glasali protiv usvajanja dnevnog reda.

Izvor FoNeta rekao je da se postizborna koalicija raspala zbog toga što je postizbornim sporazumom bilo predviđeno da SNS dobije mesto predsednika Opštine, a SPS mesto predsednika Skupštine.

Odbornici SNS koji su odbili da glasaju za dnevni red, navodno su to učinili zbog toga što su smatrali da je neprihvatljivo da socijaisti, koji su na izborima osvojili samo dva mandata, dobiju tako visoku funkciju, a da je odbornik SPS opstuisao usvajanje dnevnog reda zbog toga što je funkcija predsednika Skupštine ponuđena njegovoj stranačkoj koleginici, a ne njemu.

Sada su sve karte otvorene, uključujući i mogućnost da SNS izgubi vlast u Kniću, rekao je izvor FoNeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari