Košarka

Mega promijenila ime hale u "TC Dejan Milojević"

Mega promijenila ime hale u "TC Dejan Milojević"
Foto: Facebook/KK Mega | Mega promenila ime hale u "TC Dejan Milojević"

Košarkaški klub Mega promenila je ime svoje dvorane "Mega Factory" u Trening centar "Dejan Milojević".

"Mega će zauvek čuvati uspomenu na Dejana Milojevića i sve ono što je uradio za ovaj klub, ali i srpsku košarku. Milojević je 17. januara iznenada preminuo u 47. godini od posledica srčanog udara i u šoku i neverici ostavio čitav košarkaški svet, koji se danima dirljivim porukama i gestovima opraštao od ovog izvanrednog trenera i sjajnog čoveka.

Klub u kome je Milojević počeo svoju trenersku karijeru, i kome je doneo prvi trofej u Kupu Radivoja Koraća, odlučio je da dvorana 'Mega Factory' u naselju Braće Jerković promeni svoj naziv i ponese ime Trening centar 'Dejan Milojević'", saopštio je klub.

Tim povodom generalni menadžer Mege Goran Ćakić uputio je zvaničan dopis čelnicima Košarkaškog saveza Srbije, regionalne i domaće lige kako bi se izvršila izmjena u bazi podataka i svim zvaničnim dokumentima vezanim za odigravanje utakmica u navedenoj hali.

"Mesto na kome je Milojević dao nemerljiv doprinos u razvoju velikog broja vrhunskih igrača i Megu pozicionirao kao klub van američkog kontinenta sa najviše draftovanih igrača u NBA od danas će simbolično nositi njegovo ime i tako zauvek od zaborava otrgnuti njegov lik i delo i bogatu trenersku zaostavštinu", dodaje se u saopštenju.

Mega u ponedjeljak gostuje Partizanu, a meč u beogradskoj Areni proteći će u znaku oproštaja od Milojevića, koji je ostavio ogroman trag kao igrač crno-bijelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije