Vesti

1

Ministarstvo: Kasnilo 17 letova, nekoliko otkazano zbog greške operatera na beogradskom aerodromu

Izvor: Beta

Ministarstvo: Kasnilo 17 letova, nekoliko otkazano zbog greške operatera na beogradskom aerodromu

Izvor: Unsplash / John McArthur

Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Verica Ječmenica izjavila je da je zbog zastoja u radu na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" kasnilo 17 letova "Er Srbije", kao i da su otkazani letovi za Berlin, Frankfurt i Diseldorf.

 

Ona je u saopštenju, koje je preneo portal N1, navela da je ministarstvo naložilo izlazak inspecija, koje će po završetku postupka nadzora pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih lica.

"Javnost će biti obaveštena o rezultatima nadzora. Avio kompanije koje su pretrpele štetu rešavaće svoje odnose sa operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran", navela je Ječmenica.

Dodala je da je u zastoju u radu došlo usled "greške u funkcionisanju službi operatera na aerodromu", kao i da operater jedini snosi odgovornost za probleme koji su nastali".

Pomoćnica ministra je navela da je do greške došlo jer su putnici koji su stigli iz skoplja Skoplja autobusom odveženi na pogrešan terminal, gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere.

 

MUP završio proveru terminala, uskoro normalizacija saobraćaja

 

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" saopštio je večeras da je ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) završilo bezbednosnu proveru terminala i da se normalizacija saobraćaja očekuje u "najkraćem mogućem roku".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je završilo bezbednosnu proveru terminala i svi putnici se vraćaju u zgradu, očekujemo normalizaciju saobraćaja u najkraćem mogućem roku. Izvinjavamo se putnicima zbog neprijatnosti i zahvaljujemo se na razumevanju", saopštio je aerodrom na svojim društvenim mrežama.

MUP je ranije danas saopštio da je do obustave rada pasoške kontrole prilikom izlaska iz Srbije došlo zbog mešanja putnika u tranzitnoj zoni, dok se ne provere svi putnici iz Skoplja koji su greškom operatera aerodroma završili u toj zoni.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Goran

Kakav bre aeridrom i MUP? Unutrašnjih poslova čega? Verovatno unutrašnjih poslova poljskog WCa? Kakva he bre ovo država da bi imala unutrašnje poslove? Ko je ministar tog ministarstva? Na koji način ne kvalifikovan da ga vodi? Umete li da napišete članak koji ima nekog smisla, bilo kakvog?