Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke i jedan od njenih osnivača Dragoljub Mićunović proslavio je sinoć u Klubu poslanika 80. rođendan. U društvu prijatelja, političkih saradnika i medija Mićunoviću je među prvima rođendan čestitala potpredsednica stranke Vida Ognjenović istakavši da je on uvek bio „reformator i čovek velikog znanja i energije“.

Rođendanska čestitka trinaestogodišnjeg Miloša Miljanića iz Gornjeg Milanovca, kog je Mićun predstavio kao najboljeg učenika u tom gradu i buduću veliku nadu, dobile su i najviše aplauza. Slavljenik se kratkim govorom zahvalio svima, naročito prijateljima koju su uvek bila uz njega.

– Citiraću Desimira Tošića koji je jednom prilikom rekao da je najveća sreća u životu imati jedan vrt, jednu dobru biblioteku i dva prijatelja. Nemam vrt, ali imam biblioteku i mnogo prijatelja – rekao je Mićunović, dodajući da politikom namerava da se bavi još jednu deceniju i da će tek nakon toga razmisliti o povlačenju. Gosti na slavlju bili su svi viđeniji članovi DS-a Nada Kolundžija, Aleksandar Vlahović, Oliver Dulić, Bojan Pajtić, Milan Marković, ali i ministri Nebojša Bradić i Tomica Milosavljević, lider LDP-a Čedomir Jovanović, Ivan Andrić, direktor Politike Dragan Bujošević, guverner NBS u ostavci Radovan Jelašić. Ministar policije i lider SPS-a Ivica Dačić veći deo vremena proveo je u razgovoru sa svojim bivšim profesorima FPN-a Milanom Podunavcem, Ilijom Vujačićem, Čedomirom Čupićem, a na kratko je svratila i predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović.

Među poslednjima na žurku je stigao potpredsednik Vlade Božidar Đelić, dok se predsednik Srbije Boris Tadić pojavio tek posle 21 sat. Tadić je najpre čestitao rođendan domaćinu, potom se pozdravio sa ocem Ljubomirom, a nakon toga umesto rođendanske torte svako je mogao da proba parče kolača od višanja. Svi gosti su na poklon dobili knjigu „Mićun – naš prijatelj“, koju je slavljenik satima neumorno potpisivao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari