Najjednostavniji recept za prženice bez kapi ulja, lako se spremaju

Ukoliko vam nedostaje ideja za doručak ili večeru, prženice bez ulja su savršen izbor

Nedelja, 21.01.2024.

10:05

Izvor: Glossy/Iliæ Milica

Najjednostavniji recept za prženice bez kapi ulja, lako se spremaju
Foto: margouillat photo/Shutterstock

Podeli:

Prženice su jedno od omiljenih jela u gotovo svakoj porodici. Osim onih klasičnih, koje se prave od belog hleba i jaja, postoji još mnogo načina da se naprave prženice koje su malo zdravije, a podjednako ukusne.

Iako se po starom receptu prženice prže u tiganju sa dosta ulja postoji način da se spreme i od drugih vrsta hleba, integralnog, ražanog, i da se ispeku u rerni tako da ne moraju da "plivaju" u ulju.

Evo jednog recepta koji bi mogao da bude dobra alternativa običnim prženicama, a ukusom sigurno može da im parira.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 10 tanko sečenih kriški hleba
  • 9 kašika mleka
  • 5 kašika ulja + za premazivanje
  • prstohvat soli

Priprema:

  • Kao i kod pripreme običnih prženica, umutite jaja, dodajte im malo mleka i posolite. Sve dobro izmešajte, a potom kriške hleba umačite u tu smesu. Ređajte ih na pleh koji ste obložili pek papirom.
  • Stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Ukoliko želite da budu bez trunke ulja nemojte stavljati ništa, ali ako sebi možete da dozvolite da unesete u telo i malo masnoće prženice možete poprskati sa po 2,3 kapi ulja. Tako će biti malo masnije, ali i ukusnije.
  • Precite ih sa jedne strane 5,6 minuta i sa druge još toliko i uživajte u savršenom doručku ili večeri. Poslužite uz kajmak, jogurt ili domaće suvo meso, a i ajvar se savršeno uklapa uz njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare