FOTO: Zaposleni u Agenciji za sprečavanje korupcije plivao za časni krst; BIRODI: Prekršili su Ustav

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da je Agencija za sprečavanje korupcije prekršila član Ustava kojim je regulisana odvojenost crkve i države zbog objave na Fejsbuku.
FOTO: Zaposleni u Agenciji za sprečavanje korupcije plivao za časni krst; BIRODI: Prekršili su Ustav
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Kako navode, Agencija je na svom Fejsbuk nalogu objavila da je jedan od njihovih zaposlenih učestvovao na Bogojavljenskom plivanju.
"Umesto ovog neustavnog postupanja Agencije za sprečavanje korupcije, predlažemo da Agencija inicira izmenu Zakona o sprečavanju korupcije kojom bi crkve i verske zajednice kao korisnice javnog novca postale obveznice izrade i primene planova integriteta", navodi BIRODI, dodajući da bi se na taj način unapredio ukupni integritet u društvu.
Iz te organizacije poručuju da Agencija svojim objavama na društvenim mrežama daje značajan doprinos nastavku "korumpiranja borbe protiv korupcije".
 
Reč je o ovoj objavi:
 
  • Otac Makarije

    20.01.2024 22:47
    Jadna je ta crkva
    Koja mora da se reklamira na društvenim mrežama i da tu skuplja stado. Ako mantijaši nisu u stanju molitvom i delima da privuku vernike već samo primerom nedodirljivosti muktašenja ,bahatosti ,rasipništva i života na tuđoj grbači bolje da gase radnju. Svakom zlu dođe kraj to im i o Bibliji piše.
  • Joca

    20.01.2024 19:00
    Da li vi svi imate kamen u glavi? Nije problem što je plivao - u slobodno vreme može da glumi Tarzana ili se oblači u viteški oklop. Problem je objava na društvenoj mreži.
  • Лиманац

    20.01.2024 16:58
    Слава Богу!
    Невероватна је и смешна хајка која се од стране мањине води против свега верског и црквеног, а нарочито у ове дане великих православних празника.
    Наравно да закон није прекршен, будући да свако, био он запослен у АСК или на неком другом месту, има право да учествује на верским обредима и догађајима.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Mladić ubio oca, babu i dedu

Dvadesetdvogodišnji mladić ubio je danas u Knjaževcu tri člana svoje porodice, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.