Svet

0

Tri Palestinca ubijena dronom na Zapadnoj obali

Autor: SA

Izvor: Beta

Tri Palestinca ubijena dronom na Zapadnoj obali

Izvor: Beta/AP Photo/Leo Correa

Tri Palestinca ubijena su danas u udaru izraelskog drona kraj Nablusa na okupiranoj Zapadnoj obali, a palestinski Crveni polumesec tvrdi da nije mogao da priđe da pomogne ranjenima.

U poruci objavljenoj na društvenim mrežama, ne navodeći ko je pucao, Crveni polumesec je saopštio da se pucalo na njegov tim.

Palestinska novinska agencija Vafa (Wafa) izvestila je o ubistvu tri osobe kraj Nablusa protekle noći u izraelskom udaru.

Izvori na koje se poziva su rekli da je dron ciljao vozilo kraj izbegličkog logora Balata i potpuno ga spalio.

Izraelske snage su potom vojnim džipovima opkolile mesto udara, otvorile vatru na tim hitne pomoći i sprečili ga da stigne do spaljenog vozila.

Vafa podseća da su izraelske bezbednosne snage ranije upadale u logor Balata u pratnji vojnih vozila uz podršku aviona i dronova, što je dovodilo do sukoba između stanovnika i "okupacionih snaga".

Izraelske odbrambene snage su potvrdile udar drona kraj Balate i navele da je cilj napada bio vođa ekstremista Abu Šalal koji je planirao napad, a odgovoran je za niz nedavnih incidenata.

Izrael je takođe potvrdio da je u vazdušnom udaru u Pojasu Gaze ubijen kontraobaveštajni zvaničnik za kojeg se veruje da je bio "odgovoran za ispitivanje osumnjičenih za špijunažu".

Uz to je ubijeno pet drugih operativaca Hamasa u Kan Junisu i u centralnoj Gazi, kako se navodi i dodaje da su uništeni lanseri za rakete korišćeni u jučerašnjem napadu na izraelski grad Netivot, prenele su agencije.

Te tvrdnje nisu mogle biti nezavisno potvrđene.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR