E-novčanik sledeće nedelje na kioscima u Novom Sadu: Poskupljuje karta u autobusu kako bi se stimulisala elektronska naplata 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

U okviru NSmart sistema JGSP „Novi Sad“ uvodi novu uslugu plaćanja prevoza, e-novčanik, koji mogu da koriste osobe starije od 10 godina za plaćanje prevoza na svim linijama gradskog prevoznika. Za kupovinu e-novčanika nije potrebno priložiti, niti prikazati lični dokument.

E-novčanik će se prodavati od 22. januara po promotivnoj ceni od 375 dinara na prodajnim mestima JGSP „Novi Sad“, kao i u 23 kioska na autobuskim stajalištima u gradu. Na kupljeni e-novčanik korisnik uplaćuje novčani iznos za plaćanja pojedinačne karte u vozilu.

Ipak, ova promena u načinu kupovanja je poskupela kartu u samom autobusu, pa će tako papirna karta kod vozača na gradskoj liniji koštati 100 dinara, a na prigradskim linijama 150 dinara.

Cena elektronske karte će biti kao i dosadašnja papirna, odnosno 65 dinara na gradskim linijama, odnosno 110 na prigradskim linijama.

Gradski čelnici su ovaj potez pojasnili kao namerom da stimulišu građane da koriste e-novčanik i da kartu više ne kupuju kod vozača.

Prvih 3.000 korisnika usluga, počevši od 15. januara, koji sakupe pet pojedinačnih karata za prevoz, moći će besplatno da ih zamene za e-novčanik od 22. januara do 4. februara.

Putnik ima mogućnost da e-novčanik dopuni na svim prodajnim mestima JGSP „Novi Sad“, na kioscima „Maxim Box“ na gradskim stajalištima, preko Nsmart portala i mobilne aplikacije Nsmart.

Minimalni iznos novca koji može da se uplati je 200 dinara, a maksimalni iznos je 10.000 dinara.

Prilikom ulaska u vozilo korisnik mora da prisloni e-novčanik na validator, nakon čega se na njemu ispisuje poruka o uspešnoj ili neuspešnoj validaciji.

Prilikom izlaska iz vozila korisnik obavezno mora da uradi odjavu (chek out) kako bi sa kartice bio skinut iznos do mesta putovanja.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari