Ponedeljak, 15.01.2024.

10:53

Odgovor Moskve: Moćan prošlogodišnji horoskop za ribe u raku

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na navodni tajni plan Nemačke, koji je objavio "Bild".

Izvor: B92, RT.rs

Odgovor Moskve: Moćan prošlogodišnji horoskop za ribe u raku
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Navela je da je pročitala tekst i da je "moćan prošlogodišnji horoskop za ribe u raku", aludirajući da plan nije inovativan i da će doživeti isti neuspeh poput ukrajinske dugo najavljivane kontraofanzive koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

"Ne isključujem mogućnost da je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova pod vođstvom Berbokove poslalo Bundesveru analitički deo plana", napisala je Zaharova na Telegramu, što su preneli ruski portali, a među njima i Raša tudej Balkan.

Podsetimo, nemački list Bild objavio je delove tajnog dokumenta, po kojima je napravljen scenario sukoba Nemačke i Rusije. U tom dokumentu su, kako se navodi, navedene do tančina, moguće akcije Rusije i odgovora Alijanse, a navodno će nemačka vojska ući u oružani konflikt s Rusijom već u februaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Podeli: