Kultura

Nedelja, 14.01.2024.

15:01

Nova potresna istinita priča na Netfliksu: "Plakala sam satima" VIDEO

Novo ostvarenje koje je korisnike Netfliksa prikovalo za ekrane je serija "Dečak protiv svemira" od sedam epizoda smeštena u prašnjavo predgrađe Brizbejna 1985. godine.

Izvor: B92, klix.ba

Nova potresna istinita priča na Netfliksu:
Foto: Shutterstock/Alex Photo Stock

Serija prati srednjoškolca Elija Bela i njegovog starijeg brata Gasa koji žive u radničkoj četvrti sa svojom majkom Frenki, koja pati od zavisnosti, i njihovim očuhom Lajlom.

Iako je Eliju teško sa školskim nasilnicima i svojim očuhom, istovremeno ga usmeravaju srdačni osuđeni zločinac i prijatelj s kojim se dopisuje, a koji služi zatvorsku kaznu.

U pokušaju da otkrije šta njegov očuh zaista smera, Eli kreće pogrešnim putem i meša se u kriminalno podzemlje svog grada.

Serija već ima solidnih 86 posto na Rotten Tomatoesu i 8/10 na IMDb-u, a neki fanovi su otišli korak dalje, dajući joj ocenu 10/10 dok su je okarakterisali "prelepom, briljantnom i podsticajnom".

Na platformi X mnogi su delili svoje utiske, a neretko su gledaoci pisali da ih je serija prikovala za ekran. "Sinoć sam gledao "Boy Swallows Universe" na Netfliksu, posle toga sam bio opčinjen", "Ima fantastičnu priču i drži vas na ivici suza", "Glumci blistaju, ali Feliks Kameron kao mladi Eli Bel je fenomenalan", "Izuzetno mi je teško da je ne 'progutam' odjednom", samo su neki od komentara.

Serija je zapravo adaptirana prema istoimenom bestseleru autora i novinara Trenta Daltona, a priča je inspirisana Daltonovim detinjstvom.

U sledećem videu pogledajte i trejler za novu napetu seriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: