Život

Nedelja, 14.01.2024.

08:20

Misteriozne "vanzemaljske mumije" su životinjskog porekla? FOTO

Par takozvanih "vanzemaljskih mumija", koji se u oktobru misteriozno pojavile na aerodromu u Limi, ipak ima zemaljsko poreklo, potvrdili su naučnici.

Izvor: B92, RT.rs

Misteriozne
Foto: Profimedia

Dva mala primerka, opisana kao humanoidne lutke, verovatno su napravljena od ljudskih i životinjskih kostiju, saopštili su stručnjaci na konferenciji u prestonici Perua.

"To nisu vanzemaljci. To su lutke napravljene od životinjskih kostiju sa ove planete i spojene su koristeći moderni sintetički lepak", rekao je Flavio Estrada, arheolog sa Peruanskog instituta za pravnu medicinu i sudske nauke.

Dve male figure su se pojavile u kancelari kurirskog servisa DHL na aerodromu u Limi u kartonskoj kutiji, a napravljene su tako da izgledaju kao mumificirana tela obučena u tradicionalnu andsku odeću, prenosi Rojters. Nakon ovoga, u medijima su se pojavile spekulacije da se radi o mogućem vanzemaljskom poreklu ovih tela.

Zasebno je analizirana i troprsta ruka za koju se veruje da potiče iz peruanske regije Nazca, za koju su stručnjaci takođe isključili svaku vezu sa vanzemaljskim životom.

Prošlog septembra, dva mala mumificirana tela sa izduženim glavama i rukama sa tri prsta su predstavljena na meksičkom kongresnom saslušanju, što je izazvalo široku interesovanje medija.

Na konferenciji za novinare u Limi u petak, koja je organizovana od strane peruanskog Ministarstva kulture, stručnjaci su rekli da lutke pronađene na aerodromu u Limi nisu povezane sa telima predstavljenim u Meksiku.
Oni su naglasili da ni tela u Meksiku nisu vanzemaljskog porekla.
Foto: Profimedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: