12. januar  2024. 13.55  →  14. januar  2024. 17.58 | Izvor: RTV(Branislav Ugrinov)

U Kikindi više od 400 penzionera konkuruše za besplatan odlazak u banje i lečilišta

KIKINDA -

Više od 400 penzionera u Kikindi redovno konkuriše kod PIO fonda za besplatan odlazak u banje i lečilišta u našoj zemlji. Prijavljivanje, koje se obavlja u Gradskom udruženju penzionera u Kikindi, traje do 25. januara.

video icon

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju za ovu godinu. U Kikindi će i ove godine konkurisati veliki broj starijih građana, koji pomoć države vide kao lepu priliku da se besplatno odmore. Više od 400 penzionera u Kikindi redovno konkuriše kod PIO fonda za besplatan odlazak u banje i lečilišta u našoj zemlji i pomoć dobije preko 120 korisnika. Prijavljivanje se obavlja u Gradskom udruženju penzionera.

kikinda, fotografija, banje, ki

''Penzioneri stiču pravo, ali imaju i potrebu da odu u jednu od banja zbog toga što su u ovim godinama prisutne i razne bolesti, kao i drugi problemi. To je prilika da odu u jednu od banja na rahabilitaciju i doprinesu boljem zdravstvenom statusu koristeći sve ono što im odgovara'', kaže Milan Periz, predsednik Gradskog udruženja penzionera Kikinda.

Pravo na desetodnevni odlazak i boravak u banjama i lečilištima imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija čije su prinadležnosti do 39.850 dinara.