Međedović razbio rivala, pa stao: Srbija sa četvoricom tenisera na Australijan openu!

11.01.2024

10:12

0

Autor: A. S.

Šteta za mladog talenta

Međedović razbio rivala, pa stao: Srbija sa četvoricom tenisera na Australijan openu!
Hamad Međedović - Copyright Profimedia

Australijan open počinje za tri dana, a Srbija ima četvoricu predstavnika u muškoj konkurenciji. Priželjkivali smo i petog, ali je mladi Hamad Međedović poražen u kvalifikacijama od jordanskog tenisera Abedalaha Šelbajha.

Najtalentovaniji srpski teniser je u drugom kolu kvalifikacija za prvi grend slem sezone, poklekao nakon gotovo tri sata borbe (7:6, 6:7, 2:6).

Velika šteta za propuštene prilike u ovom susretu, a naročito nakon impresivne pobede nad Markom Čekinatom u prvoj rundi.

Dobro je krenuo Međedović, osvojio prvi set, stekao prednost u nastavku, 3:1, izborio više brejk šansi, a onda u taj-brejku, dopustio vršnjaku iz Jordana da izjednači.

Bilo je već tada jasno da je meč gotov. Hamad u nastavku nije uspeo da se oporavi i podigne, pa je Šelbajh osvojio pet gemova u nizu, i iako je Međedović u finišu stigao do brejka i uneo malo neizvesnosti, slavio prilično lako u trećem setu.

Srbija sada ostaje sa četiri tenisera, Novak Đoković je prvi nosilac i glavni favorit za titulu. Njega u prvom kolu čeka kvalifikant, kao i Dušana Lajovića, dok će Laslo Đere na početku turnira igrati protiv Artura Kazoa, a Miomir Kecmanović sa Josukeom Vatanukijem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike