Auto zanimljivosti

Mehaničar upozorava: Ako osjetite ovaj miris, napustite auto

Mehaničar upozorava: Ako osjetite ovaj miris, napustite auto
Foto: Pixnio | Mehaničar upozorava: Ako osjetite ovaj miris, napustite auto

​Automehaničar Skoti Kilmer pozvao je vozače benzinaca i dizelaša da "odmah izađu iz svojih automobila" ako osjete jedan specifičan miris tokom vožnje.

Osjetite li miris goriva dok ste za volanom, to nije dobar znak i može ukazivati na curenje. Ali, Kilmer ističe da u toj situaciji ne treba paničariti jer objašnjenje može biti jednostavno.

Međutim, poziva vozače da brzo provjere u čemu je stvar kako bi se problem na vrijeme dijagnostifikovao i riješio.

"Ako osjetite miris benzina tokom vožnje, nemojte paničariti. Neki klijenti koji su mi dolazili s tim problemima zapravo su samo zaboravili staviti poklopac kada su točili gorivo", umiruje Kilmer.

On savjetuje da, ako osjetite miris benzina, provjerite mlaznice za gorivo i vodove za gorivo. "Ako su tri mlaznice za gorivo prljave, a jedna je čista, to je ta koja curi."

Prema "ClickMechanicu", miris goriva takođe može biti znak neispravnog regulatora pritiska goriva, prenosi "N1". Takođe, ovaj miris bi mogao ukazivati i na to da vozilo ima labave svjećice ili da postoji problem s ispušnim gasovima.

Ali, to bi mogao biti pokazalac da postoji curenje u sistemu napajanja gorivom što bi moglo imati razorne posljedice.

"Do toga može doći zbog curenja u cijevi za gorivo ili ako postoji pukotina negdje unutar komponenti sistema za gorivo. Ključno je da u takvoj situaciji ne vozite auto i da ga što prije pregleda mehaničar", prenosi njihovo upozorenje "express".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije