Utorak, 09.01.2024.

12:06

Nova hapšenja: Pevali pesme sa simbolikom nacionalne netrpeljivosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju podneće krivičnu prijavu protiv dvojice sedamnaestogodišnjaka i dvojice šesnaestogodišnjaka.

Izvor: Blic

Nova hapšenja: Pevali pesme sa simbolikom nacionalne netrpeljivosti
Foto: Profimedia

Prijavu će podneti zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Oni se sumnjiče da su u Prijepolju na rođendanskom slavlju pevali pesme u kojima su iskazivali nacionalnu mržnju i netrpeljivost, a što su objavili na društvenim mrežama.

Operativnim radom policije osumnjičeni su identifikovani i pronađeni.

Protiv četvorice maloletnika biće podneta krivična prijava u redovnom postupku Višem javnom tužilaštvu u Užicu.

Podsetimo, juče je u Priboju uhapšeno četvoro zbog istog krivičnog dela. Oni su kako se sumnja, a šta se vidi i na snimku sa proslave na kojoj su bili pevali "Božić je, pucaju džamije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: