Sprečen incident u Novom Pazaru

Policija u Novom Pazaru sprečila incident između pripadnika dveju rivalskih islamskih zajednica tokom posete Borisa Tadića i Redžepa Erdogana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2010.

22:42

Default images

Incident se dogodio u trenutku kada su predsednik Srbije i premijer Turske prilazili zgradi Gradske uprave gde je gost iz Turske otvorio Kulturni centar "Ataturk".

Policija je napravila tampon zonu nedozvoljavajući da dođe do sukoba pripadnika Islamske zajednice u Srbiji, kojom rukovodi Muamer Zukorlić, i pripadnika Islamske zajednice Srbije na čijem je čelu Adem Zilkić.

Više od hiljadu građana Novog Pazara okupilo se ispred zgrade Gradske uprave kako bi dočekalo dvojicu visokih državnika.

Tadić i Erdogan sa saradnicima su se, nakon otvaranja kulturnog centra, uputili u hotel "Tadž" gde će razgovarati sa predstavnicima lokalne uprave Novog Pazara i predsednicima opština tog regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: