Automobili

Subota, 06.01.2024.

10:45

Kupcima ne smetaju masivni "bubrezi": Skočila prodaja BMW-a sa kontroverznom maskom

Uprkos ismevanju na društvenim mrežama, BMW-ovi modeli serija 4 i 7 sa ogromnim prednjim maskama zabeležili su veliki rast prodaje u 2023.

Izvor:

Kupcima ne smetaju masivni
Foto: BMW promo

BMW je poslednjih godina insistirao na velikim "bubrezima" na prednjem delu automobila, što su mnogi fanovi na društvenim kritikovali smatrajući da na taj način brend gubi svoj duh. Međutim, rezultati prodaje su ih demantovali.

Pošto je 2023. ustupila mesto 2024, stižu i prvi brojevi kada je reč o prodaji modela serija 4 i 7, koji pokazuju da su isporuke ovih automobila prošle godine drastično porasle.

Prodaja Serije 7 skočila je za čak 80,9 odsto, a prodaja Serije 4 je takođe je porasla za odličnih 37,4 odsto.
Foto: BMW promo
Međutim, celu priču treba smestiti u kontekst. Prvo se dogodila pandemija, pa onda fraza "prekinut lanac snabdevanja".

Sve to je otežalo proizvodnju svih auto-kompanija, počevši od 2020, nastavljajući sve do prošle godine. Stvari su se skoro vratile u normalu, ali gotovo svaka automobilska kompanija je doživela da se isporuke najpre masovno smanjuju, a zatim polako ponovo povećavaju.

Još jedna stvar koju vredi pomenuti je da Serija 4 više nije više samo kupe sa 2 vrata sa SUS motorima, već mnogo više od toga, uključujući električnu limuzinu, limuzinu sa SUS pogonom, ali i kabriolet sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Da ne spominjemo modele sa oznakom "M", koji se takođe računaju.
Foto: BMW promo
Slično se može reći i za Seriju 7. To više nije samo SUS model, već postoji i električni i7 koji se nudi u više verzija.

Sa druge strane, prodaja ostalih automobila sa konvencionalnijim dizajnom, kao što su Serije 3 i Serija 2 nije zabeležila povećanje koje imaju prethodno pomenuti 4 i 7.

Zanimljivo je da je i BMW Z4 zabeležio skok prodaje i to za 20%. Dakle, iako se tvrdokornim fanovima možda neće svideti što se (po njima) "ružni" automobili prodaju u rekordnom broju, verovatno najatraktivnijem BMW-u, onom sa oznakom Z4, takođe ide prilično dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: