Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.01.2024.

22:45

Anđušić nije saglasan sa Obradovićem: Gilespi je bio "x" faktor

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić smatra da je Fredi Gilespi bio jedan od ključnih igrača koji su Zvezdi doneli pobedu u meču 19. kola Evrolige.

Izvor:

Autor:

Anđušić nije saglasan sa Obradovićem: Gilespi je bio
David Damnjanovic/STARSPORT

Međutim, kada su njegovog trenera Željka Obradovića upitali za partiju Gilespija, iskusni stručnjak nije smatrao da reči hvale zaslužuje on već organizatori igre Crvene zvezde.

"Gilespi je profitirao na tome što igra sa saigračima koji razumeju košarku. Pričam za spoljne igrače Crvene zvezde. Isključivo njihova zasluga. To nema neke mnogo veze sa njim", rekao je Obradović.

Anđušić je ipak imao više reči hvale za Gilespija.

"Igrao je sa sjajnom energijom, konstantno bio na ofanzivnom skoku, agresivan u odbrani. Stvarno odigrao jednu dobru utakmicu, bio jedan od x faktora Zvezde. Da smo očekivali, ne, ali odigrao je sjajno i doprineo da Zvezda pobedi", istakao je Anđušić.

Sumirao je i tok meča.

"Odigrali smo dosta loš meč, pogotovo tih prvih 30 minuta. Prvo poluvreme nas je koštalo pobede. Nismo odigrali na način na koji smo želeli i pripremili utakmicu. Zvezda je izašla sa dosta više energije, boljom igrom i pobedila. Idemo dalje, za dva dana nova utakmica. Duga je sezona, ima još dosta mečeva ispred nas. Siguran sam da ćemo završiti na mestu na kom želimo", smatra Anđušić.

Dočekala ga je puna Arena, ali ne navijača Partizana kako je navikao.

"Nije da smo obraćali pažnju na te stvari. Naša dvorana, navikli smo da igramo ovde. Nismo se preterano obazirali na to. Mislim da to nije uticalo na našu igru", istakao je Anđušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu