Najnovije vesti
IT
Ovo je tinejdžer (13) koji je jedini uspeo da pređe Tetris od kada se igrica pojavila pre 34 godine

Ovo je tinejdžer (13) koji je jedini uspeo da pređe Tetris od kada se igrica pojavila pre 34 godine

Tinejdžer iz Oklahome postao je prvi igrač koji je pobedio Nintendovu klasičnu videoigru Tetris, 34 godine nakon što je prvi put izašla.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Tinejdžer koji je rešio Tetris Foto: Youtube / Ustupljene fotografije
Tinejdžer koji je rešio Tetris

Villis Gibson je na svom Jutjub kanalu objavio video trenutka kada je došao do 157. nivoa, što je dovelo do pada igre. Trinaestogodišnjak je pao nazad u stolicu i rekao: "Onesvesti ću se, ne osećam prste."

Trebalo mu je samo 38 minuta da pređe kultnu igru. Zanimljivo je da su do pre nekoliko godina igrači verovali da je moguće igrati samo do nivoa 29, piše BBC.

Popularnu videoigru, u kojoj igrači slažu blokove u savršene horizontalne linije sve većom brzinom, izvorno je 1984. godine stvorio sovjetski inženjer Aleksej Pajitnov, a popularnost je stekla nakon svog debija na Nintendo Entertainment Systemu (NES) i Nintendovoj Game Boy ručnoj konzoli 1989. godine. Danas se igra može igrati na nizu konzola i platformi, uključujući mobilne telefone.

Tvrdi da je oborio i tri druga svetska rekorda Tetrisa

Profesionalni takmičar u Tetrisu Tor Aekerlund 2010. godine uspeo je da dođe do nivoa 30 koristeći tehniku ​​zvanu hipertapping, gde igrač vibrira prstima i tako pomera kontroler brže od brzine u igri.

To je dovelo do toga da su drugi igrači usvojili hipertapping i druge tehnike kako bi videli koliko daleko mogu ići, ali do prošlog meseca samo je veštačka inteligencija uspela da dođe do pravog "kill screen" igre. Inače, "kill screen" pojavljuje se kada igrač dosegne poslednji nivo koji izaziva rušenje igre.

Vils igra pod Jutjub nadimkom Blue Scuti, i to od svoje 11. godine i išao je na nekoliko turnira.

Kaže da je pored Testrisa oborio i ukupni rezultat i tri druga svetska rekorda ove igre.

(Index)