Region

Sreda, 03.01.2024.

20:12

Hrvatski penzioneri će ove godine besplatno putovati vozom kroz svoju zemlju

Hrvatski penzioneri će u 2024. godini moći da besplatno i neograničeno putuju vozom kroz svoju zemlju.

Izvor: Tanjug

Hrvatski penzioneri će ove godine besplatno putovati vozom kroz svoju zemlju
Ilustracija: Depositphotos/Mehaniq

Vlada Hrvatske je za ovaj pilot projekat izdvojila dva miliona evra iz državnog budžeta.

Za godinu dana besplatne vožnje je potrebno platiti 2,65 evra za takozvanu pametnu karticu, prenosi hrvatski portal Poslovni.

"Procedura je veoma jednostavna, penzioner treba da popuni zahtev, priloži lični dokument i potvrdu o primanju penzije i preda sve na blagajni ili eventualno pošalje putem mejla. Na osnovu ovih dokumenata će dobiti pametnu karticu koju će koristiti za besplatna putovanja", izjavila je predstavnica Hrvatskih železnica, Mihaela Tomurad Sušac.

Brojke govore da oko 40.000 penzionera u Hrvatskoj koristi železnički saobraćaj, a ovaj pilot projekat može da bude produžen nakon godinu dana ako se pokaže da je doneo željene rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

22 h

Svet

Rusi gube: Sve ide Ukrajini

Članice Evropske unije pristale su da preusmere oko tri milijarde evra zamrznute državne imovine Rusije za zajedničku kupovinu oružja za Ukrajinu.

18:55

10.5.2024.

1 d

Podeli: