Svijet

Desetogodišnji dječak ubio vršnjaka očevim pištoljem

Desetogodišnji dječak ubio vršnjaka očevim pištoljem
Foto: Pexels/Ilustracija | Desetogodišnji dječak ubio vršnjaka očevim pištoljem

SAKRAMENTO - Desetogodišnji dječak iz Kalifornije uhapšen je zbog sumnje da je očevim pištoljem ubio drugo dijete, saopštile su danas lokalne vlasti.

Pripadnici policije okruga Sakramento odgovorili su u subotu u 16:30 na dojavu o pucnjavi u predgrađu Sakramenta Futhil Farms, prenosi AP.

Po dolasku na lice mjesta, na parkingu su zatekli 10-godišnjeg dječaka koji krvari iz glave i vrata, ali uprkos pruženoj prvoj pomoći dječak je kasnije proglašen mrtvim u bolnici, saopštila je šerifova kancelarija na društvenim mrežama.

Dječak je identifikovan kao Kit Frirson i on je, kako se navodi napustio svoj stan nedugo prije pucnjave da bi se vozio biciklom, rekao je njegov rođak za lokalnu TV KCRA.

Prema saopštenju šerifove kancelarije, drugi 10-godišnjak je otišao do kamiona svog oca da mu donese cigarete i u kabini je pronašao napunjen pištolj koji je uzeo i hvalio se da njegov otac ima pištolj.

"Potom je ispalio metak u žrtvu i pobjegao u obližnji stan", navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Desetogodišnjak koji je pucao je uhapšen zbog sumnje da je izvršio ubistvo, a njegov otac je uhapšen zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela uključujući nošenje ukradenog, napunjenog vatrenog oružja u vozilu, ugrožavanje djece i saučesništvo u zločinu.

Vlasti navode da je dječak takođe pokušao da sakrije pištolj koji je bacio u kantu za smeće gde su ga kasnije pronašli pripadnjici policije.

Otac je u istražnom pritvoru i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

Riječ je o bivšem osuđeniku kome je "zakonski zabranjeno da posjeduje vatreno oružje", saopštila je šerifova kancelarija, uz napomenu da je oružje kojim je izvršeno krivično djelo ukraden 2017. godine.

         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije