Nedelja, 31.12.2023.

09:23

Zavijaju sirene; Proglašena uzbuna u Belgorodu

U ruskom gradu Belgorodu proglašena je nova raketna uzbuna nakon smrtonosnog ukrajinskog napada u kojem je poginulo više od 20 ljudi.

Izvor: B92

Default images
EPA-EFE/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Upozorenje je u nedelju izdao guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov, koji je pozvao sve stanovnike da potraže zaklon od novih potencijalnih udara iz Ukrajine, koja je samo 40 kilometara od grada.

Slično upozorenje izdato je i dan ranije, kada je ukrajinski raketni napad na centar Belgoroda pogodio klizalište i sportski objekat gde su bila deca.

U tom napadu, prema poslednjim podacima, poginule su 24 osobe, među kojima četvoro dece, a 108 je ranjeno. Štrajk je takođe izazvao široka razaranja, oštetivši desetine stambenih blokova i više od 50 vozila, rekao je Gladkov.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je u napadu u subotu korišćen višestruki raketni sistem RM-70 Vampir češke proizvodnje, kao i rakete domaće proizvodnje Olkha naoružane kasetnim bombama.

Ovaj drugi tip oružja, koji raspršuje veliki broj podmunicije na širokom području, zabranjen je u više od 100 zemalja zbog visokog rizika koji predstavlja za civile. Show less

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

23 h

Podeli: