Vesti

0

Nezavisni sindikat policije: Najavljivali da će cvetati ruže, a „cveta“ nam trnje

Izvor: N1

Nezavisni sindikat policije: Najavljivali da će cvetati ruže, a „cveta“ nam trnje

Izvor: N1

Iako je za 2023. godinu u Ministarstvu unutrašnjih poslova najavljivano da će cvetati ruže, daleko smo od toga da cvetaju, ali trnje - možda, objavio je Nezavisni sindikat policije o rezultatima rada MUP-a u godini koja je na izmaku.

Navodi se da je obećana podela stanova za pripadnike snaga bezbednosti sprovesti u što kraćem roku, a ni do dana današnjeg nije došlo do podele iako je većina tih stanova završena i „zjape prazni“.

„Da bi se stvorio privid rada formirana je komisija koja za 9 meseci postojanja nije održala ni jedan sastanak“, navodi se u objavi koju potpisuje predsedavajući Predsedništva NSP Aleksandar Gospić.

On navodi da se policijskim službenicima zabranjuje pisanje prekovremenog rada, pisanje pripravnosti i drugih zagarantovanih prava, pod izgovorom da se radi na racionalizaciji troškova i uštedi novčanih sredstava, a sve u cilju nabavke opreme i renoviranja objekta ministarstva.

„Videli smo da je ušteda novčanih sredstava izvršena isključivo na teret odnosno na leđa zaposlenih policijskih službenika, dok sami policijski službenici nisu osetili nikakav boljitak u 2023. godini“, navodi se u objavi sindikata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR