Najnovije vesti
Vesti Svet
Poznata kompanija slatkiša "zaradila" tužbu od 5 miliona dolara zbog obmane kupaca

"SLATKIŠ ME JE SLAGAO" Poznata kompanija za poslastice dobila tužbu od 5 miliona dolara: "Obmanuli su svoje kupce!" (VIDEO)

Jedna žena tužila je američku kompaniju slatkiša "Herši" za 5 miliona dolara zbog "obmanjivanja" na jednoj od njihovih čokoladica za Noć veštica.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: TikTok / screenshot
.

Naime, kako prenose tamošnji mediji, Sintija Keli iz Tampe podelila je grupnu tužbu koja je podneta Sudu srednjeg okruga Floride zbog "Reese's" slatkiša, koje su na pakovanjima pokazivale da čokoladica ima urezano lice bundeve za Noć veštica — a nisu.

Blic preporučuje

Kako Keli navodi, pakovanja su bila "obmanjujuća", jer se činilo da svaka čokoladica sa ovakvim pakovanjem ima izrezana oči i usta, kao poznati simbol Noći veštica u Americi.

.
Foto: TikTok / screenshot
.

Čokoladica je bila "gola"

Keli je kupila kesu "bundeva" čokoladica u oktobru ove godine, ali tvrdi da je to učinila samo zbog izrezbarenog lika na samom slatkišu.

- Etikete Herši slatkiša su materijalno obmanjujuće i brojni potrošači su prevareni i dovedeni u zabludu slikama na ambalaži proizvoda - navodi se u žalbi.

Takođe ukazuje na nekoliko video snimaka kupaca koji se rugaju očiglednoj grešci.

Jedan video koji je postavio Jutjub nalog pod nazivom "Shippoprecordings" nosi naslov „Rizov slatkiš za Noć veštica me je LAGAO.“

- Pogledajte sliku na paketu. To je kao bundeva sa licima i malim ustima - onda otvorite paket i pred vama je to monstruoznost - navodi kreator videa.

Nije prva ovakva tužba

U žalbi se tvrdi da slučaj pokazuje da je Herši prekršio Floridski zakon o obmanjujućim i nepoštenim trgovinskim praksama.

Ako sudija tužbi dodeli status grupne tužbe, to bi značilo da bi "svi potrošači u državi Florida" koji su kupili proizvod mogli biti u redu za isplatu.

Ovo nije prva tužba koja je pogodila proizvođača čokolade poslednjih godina.

Još u decembru 2022. godine, Herši je pogođen tužbom zbog tvrdnji da je obmanuo kupce tako što nije otkrio količine olova i kadmijuma u tri pločice tamne čokolade.

Tužbu, koju je podneo Kristofer Lazazaro u Njujorku, pokrenula je istraga "Consumer Reports-a" koja je otkrila opasne nivoe teških metala u crnoj čokoladi ovog brenda. Lazazaro je dobrovoljno odbacio slučaj bez dosuđivanja troškova ili takse, navodi se u sudskim dokumentima.

(Dejli mejl)