Petak, 29.12.2023.

17:03

Poruka iz Rusije: "Srbi imaju snage, znaju kako da se odupru pokušajima Zapada da izazove krizu"

Srpski narod je sposoban da se odupre nastojanjima Zapada da se meša u njihova unutrašnja pitanja i tako im izazove krizu u zemlji, rekla je Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Profimedia

"Vidimo da postoje vrlo ozbiljni elementi zapadne intervencije u Srbiji, mešanje u unutrašnja pitanja. Najvažnije je da Srbija i srpski narod imaju tu snagu. To je veliko iskušenje, dug je put suprotstavljanja naletu sa Zapada sa kojim Srbija sada pokušava da se izbori, ali ja verujem u njih. Ubeđena sam da, bez obzira na to kakav scenario sprema Zapad, srpski narod će znati kako da odgovori", rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za ruski kanal Rosija-24, preneo je Tas.

Ona je dodala da Srbi znaju svoju istoriju i da je nikada, "za razliku od Ukrajine, nisu napustili".

"Na sveti način, Srbi odaju počast svima onima koji su, ne samo radili za prosperitet svoje države, već su žrtvovali svoje živote, na primer, u 20. veku, kao i pre toga. Ova snaga je duboko ukorenjena i ne može se lako slomiti ili jednostavno obrisati, to tako ne funkcioniše", rekla je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

19 h

Podeli: