Sreda, 27.12.2023.

14:17

Erdogan: On je Hitler

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio da se izraelski premijer Benjamin Netanjahu ne razlikuje od Adolfa Hitlera.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: EPA/ TOLGA BOZOGLU

On je uporedio izraelske napade na Gazu sa nacističkim progonom Jevreja.

Govoreći na jednom događaju u Ankari, Erdogan je ponovio svoje kritike zapadne podrške Izraelu i dodao da je Turska spremna da primi akademike i naučnike koji su se suočili sa progonom zbog svojih stavova o sukobu u Gazi, prenosi Rojters.

Turski predsednik je prošle nedelje izjavio da je sramota za čovečanstvo da toliko "slavnih" država skrštenih ruku gleda izraelske "varvarske napade, masakre i pljačke".

"Istorija će suditi onima koji su odgovorni za izazivanje ove odvratne slike, onima koji su pokušali da je legitimizuju i onima koji su zatvorili oči pred njom", rekao je Erdogan na prošlonedeljnoj ceremoniji dodele predsedničkih nagrada za kulturu i umetnost u Ankari, prenela je agencija Anadolija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: