Region

0

U Istočnom Sarajevu zbog trgovine drogom uhapšene tri osobe

Izvor: Beta

U Istočnom Sarajevu zbog trgovine drogom uhapšene tri osobe

Izvor: Unsplash / Max Fleischmann

U policijskoj akciji "Kod" danas su zbog trgovine drogom su uhapšene tri osobe na području Istočnog Sarajeva.

U saopštenju Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da su uhapšene osobe G.G, M.M. i N.S. koje se terete za krivična dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Akciju su izveli službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i EUROPOL, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

"Na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izvršeni su pretresi kuća, stanova, pomoćnih objekata, poslovnih prostora i vozila, koje koriste osumnjičene osobe, i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", navedeno je u saopštenju.

Današnja akcija nastavak je policijske akcije u kojoj je prošlog meseca uhapšeno 14 osoba, zbog sumnje da su prodajom narkotika zaradili oko tri miliona maraka (više od 1,5 miliona evra).

Sumnja se da je ova grupa povezana sa Darkom Elezom, koga je Sud BiH u predmetu "Lutka" osudio na 15 godina zatvora zbog ubistava, pokušaja ubistava i ostalih krivičnih dela.

On kaznu izdržava u Srbiji, čiji je državljanin.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR