Poznato kada Đoković igra prvi zvanični meč u sezoni 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Novak Đoković započeo je 405. nedelju na vrhu ATP liste, a zvanični početak sezone sve je bliži.

Đoković će u sredu u Rijadu odigrati egzibiciju sa Karlosom Alkarazom, a zatim odlazi u Pert, gde će biti deo tima Srbije na Junajted kupu.

Na Junajted kupu je Srbija u grupi sa Kinom i Češkom – u četvrtfinale idu pobednici svih šest grupa, plus dve najbolje drugoplasirane ekipe.

Prvi zvanični meč u novoj sezoni Đoković će odigrati u nedelju, 31. decembra, sa početkom od 10 ujutru po srednjoevropskom vremenu. Rival će mu biti Džidžen Džang, trenutno 58. teniser sveta. Osvojio je Azijske igre, igrao prvo polufinale u karijeri u Hamburgu, a u Madridu je igrao četvrtfinale mastersa, tako da mu je prošla sezona bila najbolja u karijeri.

Odmah posle će i Olga Danilović ukrstiti rekete sa Kinven Dženg, 15. na svetu. Danilovićeva zbog povrede nije odigrala nijedan meč još od kraja avgusta na Ju-Es openu, a sada pokušava da se vrati u formu.

„Kada sam prvi put čula da igramo protiv Srbije, to mi je bio šok. Pomislila sam – ma, nije moguće. Nisam imala priliku da igram protiv Novaka Đokovića. Izuzetno sam srećna što igramo protiv Srbije“, kaže Ćinven Dženg.

Ako duel bude izjednačen posle dva singla, odluka će pasti u miksu, čiji sastav će naknadno biti određen. U srpskoj selekciji će biti još Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Natalija Stevanović i Dejana Radanović.

Drugog januara Srbija igra protiv Češke, ali u dnevnom terminu po lokalnom vremenu, tj. od tri ujutru po srednjoevropskom. Danilovićeva će igrati protiv vimbldonske šampionke Markete Vondrušove, a zatim sledi sudar Đokovića sa 31. teniserom sveta Jiržijem Lehečkom, piše Sport Klub.

Prvi grend slem turnir u sezoni – počinje 14. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari