Objavljena lokacija okupljanja u ponedeljak, odakle se odlazi na blokadu dva mesta u Beogradu 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Studetni Emilija Milenković i Palve Cicvarić i aktivista Nikola Ristić, gostujući u emisiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, objavili su prvu lokaciju na kojoj će se okupiti građani u ponedeljak, 25. decembra, odakle će se dalje nastaviti na blokade dva mesta u Beogradu.

Ristić je naveo da će u ponedeljak u 11 sati biti održan prvi sat pritiska ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

To će, kako je dodao, biti mesto okupljanja.

Ukoliko tada ne dobiju afimativan odgovor od tog Ministarstva, kako Risitć navodi, uputiće se na dve lokacije u Beogradu koje će blokirati, a koje za sada ne otkrivaju zbog bezbednosti.

Podsećamo, studenti su od početka ove nedelje svako veče od 18 časova učestvovali na protestima ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK).

Oni su pružili podršku koaliciji „Srbija protiv nasilja“ koja je na te proteste i pozvala kako bi se ostvario njihov zahtev za poništavanjem izbora, zbog neregularnosti.

Studenti su od opozicije zahtevali konkretnije korake, koje su sami najavili na jednom od protesta.

Njihova ideja je da blokiraju dve tačke u Beogradu u ponedeljak na šest sati, tačnije od 12 do 18 časova i na taj način izvše pritisak na institucije.

Na večerašnjem protestu, oni su uputili poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da do sutra uveče poništi izbore, kako bi se te blokade izbegle.

Za sutra uveče u 18 časova najavljen je masovniji skup ispred RIK-a sa binom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari