Srpkinja proglašena za studenta decenije u Francuskoj! Za samo jednu godinu, dala po dve godine na dva fakulteta, Anđela samo želi jedno

23.12.2023

17:13

0

Autor: M. Vu.

Njeni roditelji su prvo napustili Kosovo i Metohiju 1999., a onda zbog loših uslova i Vrnjačku Banju

Srpkinja proglašena za studenta decenije u Francuskoj! Za samo jednu godinu, dala po dve godine na dva fakulteta, Anđela samo želi jedno
Anđela Lazarević - Copyright Printscreen/Facebook/

Na Fakultetu u Nansiju, među impresivnih 1.470 studenata, istakla se izuzetna mlada Srpkinja, Anđela Lazarević, koja je nedavno proglašena za najboljeg studenta. Ovo prestižno priznanje nije bio jedini dokaz njenog izuzetnog uspeha. Nakon što je zaslužila ovo priznanje na lokalnom nivou, Anđela je ponovila svoj trijumf i na nacionalnom planu, istakavši se u svojoj oblasti studija.

Međutim, njena dostignuća ne prestaju tu. Anđela Lazarević je za samo jednu godinu postigla ono što mnogi smatraju nemogućim.

Pohađajući istovremeno dva visoko rangirana fakulteta, Medicinski fakultet i Fakultet fizike i hemije, ona je ostvarila maksimalne ocene na oba fakulteta. Njen neumorni rad, posvećenost i izuzetan talenat su je izdvojili kao uzor mnogima, postavši simbol izvrsnosti i posvećenosti u akademskom svetu.

Francuzi su joj već od 2024. godine ponudili specijalizaciju kao natprosečnom studentu. Međutim dobar glas, daleko se čuje pa je i Švajcarska poslala ponudu da stipendira u potpunosti Anđelu i plati joj kompletnu specijalizaciju takođe pod naznakom „natprosečnog studenta“.

Anđela je prihvatila ponudu iz Švajcarske.

Želja joj je da postane vrhunski kardio-vaskularni hirurg i da napreduje u naučnom programu fizike i hemije oko istraživanja bolesti srca.

O njoj se pročulo nakon što je lokalna televizija iz Vrnjačke Banje, gde ona provodi odmor svake godine, snimila prilog.

Njeni roditelji su prvo napustili Kosovo i Metohiju 1999., a onda zbog loših uslova i Vrnjačku Banju. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike