21. decembar  2023. 11.49  | Izvor: Tanjug

Uhapšen vozač pod dejstvom droge i alkohola, koji se vozio u suprotnom pravcu na autoputu

BEOGRAD -

Pripadnici Uprave saobraćajne policije presretačem su zaustavili i isključili iz saobraćaja tridesetjednogodišnjeg vozača "opela" koji se na autoputu Beograd - Niš kod Ostružnice kretao vozilom u suprotnom smeru, naveo je MUP Srbije na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Instagram.

Vozač je vozilom upravljao sa probnom vozačkom dozvolom, i bio pod dejstvom kokaina i u alkoholisanom stanju, sa 2,17 promila alkohola u organizmu.

policija, uvidjaj, hronika, nesreca, 2

Protiv njega su podnete prekršajne prijave i on je zadržan u službenim prostorijama MUP-a. "Bezbednost na putevima je odgovornost svih nas i zato je od presudne važnosti da zajedno delujemo kako bismo sprečili posledice, koje mogu biti tragične. Upravo je slučaj ovog vozača svedočio o tome", naveo je MUP dodajući da se zahvaljuje savesnim građanima koji su prijavili da se vozilo na tom delu autoputa kreće u suprotnom smeru posle čega je ono u najkraćem roku zaustavljeno.

"Zahvaljujemo se građanima koji su prijavili ovaj slučaj nasilničke vožnje i ujedno naše sugrađane pozivamo da policiji u svakoj prilici dostave saznanja o nebezbednom ponašanju u saobraćaju", naveo je MUP, uz snimak na kome se vidi kako automobil ide u suprotnom smeru.