Vesti

0

Spasojević: Dovođenje birača iz RS nije značajnije uticalo na rezultate izbora

Izvor: Beta

Spasojević: Dovođenje birača iz RS nije značajnije uticalo na rezultate izbora

Izvor: N1

Profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Dušan Spasojević ocenio je da je moguće da novi lokalni izbori u glavnom gradu budu održani na proleće "ako Srpska napredna stranka (SNS) bude imala računicu za to".

Spasojević je za agenciju Beta rekao da jučerašnji izbori nisu bili fer i pošteni, ali da dovođenje birača iz Republike Srpske (RS) nije značajnije uticalo na rezultate.

Prema njegovim rečima, izbori nisu doneli značajniju promenu na političkoj sceni Srbije.

Spasojević je rekao da je kampanja bila neravnopravna i ocenio da lista Srbija protiv nasilja „na momente nije imala oštrinu“.

„Prednost velikih koalicionih lista je sinergija. Međutim, zbog većeg broja različitih aktera kod tih lista su kampanje opštije i nedostaju im jasni ideološki stavovi. U nekim situacijama Srbija protiv nasilja mogla je brže da reaguje“, naveo je Spasojević.

Po preliminarnim podacima, lista oko Srpske napredne stranke osvojila je oko 37,5 odsto glasova na lokalnim izborima u Beogradu, lista Srbija protiv nasilja oko 34,2 a lista „Mi – Glas iz naroda“ oko 6,6 odsto glasova.

Odbornike u novom sazivu Skupštine Beograda imaće i lista koalicije NADA sa osvojenih 6,3 glasova i lista oko SPS sa 5,2 odsto glasova.

Ispod cenzusa, po trenutnim podacima, ostala je lista Nacionalno okupljanje, koju čine Dveri i Zavetnici sa 2,3 odsto glasova.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR