Svet

Nedelja, 17.12.2023.

14:53

Turci kupuju 355 Erbasovih aviona

Turski nacionalni avio-prevoznik, Turkish Airlines, najavio je ove sedmice da će tokom sledeće decenije naručiti ukupno 355 aviona od evropskog Airbusa.

Izvor: Capital

Turci kupuju 355 Erbasovih aviona
Ilustracija: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Prema francuskoj novinskoj agenciji AFP, plan je deo nastojanja da postane najveći svetski avio-prevoznik.

Iz kompanije nisu otkrili detaljniji vremenski okvir kupovine, prenosi Capital.

Kako prenosi AFP, kupovina će biti deo strateškog plana za period 2023.-2033, u kojem kompanija namerava da ostvari značajan rast.

Prema avio-prevozniku, već su naručili 230 aviona, a osigurali su pravo prvenstva kupovine za dodatnih 125. Airbus je objavio da je avio-prevoznik sklopio ugovor o narudžbi 220 aviona. Razlog ove razlike nije poznat, navodi AFP.

U svetlu želje turskih vlasti da njihova zemlja u međunarodnoj zajednici bude poznata kao Türkiye, prevoznik bi takođe trebalo da bude preimenovan u Türk Hava Yollari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

14 h

Podeli: