Građani sa Kosova autobusima i automobilima krenuli na glasanje, gužve na prelazu Merdare

Građani sa Kosova su jutros organizovano autobusima i privatnim automobilima krenuli put Raške, Kuršumlije, Vranja, Tutina, gde su otvorena biračka mesta za Srbe koji žive ne Kosovu, javodi RTS.

Sa autobuske stanice u Kosovskoj Mitrovici jutros oko sedam sati krenuli su prvi autobusi sa građanima koji će učestvovati na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, a njihovo biračko mesto je u Raški, javlja portal KoSSev

Portal navodi da je ovo treće glasanje na kojem Srbi sa Kosova ne mogu da učestvuju u mestima u kojima žive.
Na glavnoj autobuskoj stanici od jutros se okuplja veliki broj građana, a putuje se organizovano autobusom, ali i privatnim automobilima.
 
Autobusi su uglavnom sa RKS oznakama i obeleženi su rednim brojevima.
 
Dopisnik RTS javio je da na administrativnom prelazu Merdare kolona vozila čeka da pređe u centralnu Srbiju.
 
  • pajo patak

    17.12.2023 13:31
    @zztop
    Uz dužno poštovanje: srpski se kaže: moraće da plate, ili morali su da plate; čak i u hrvatskoj ortografiji postoji pesniča sloboda: morat" platiti, ali je pravilno morati platiti ( prema germanskoj infinitivnoj konstrukciji ).
    Ja razumem da vi u teh(x)as-u imate specifično narečje, koje ne razumeju, niti ljudi anglofonskog govornog područja, niti hispanofonskog govornog područja, ali teh(x)as je stvarno daleko.
  • Anita

    17.12.2023 12:27
    I opet će glasati za prvorođenog,a posle će se čuditi što žive u državi Kosovo i kukati kako ih je izdao.
  • Detelinara

    17.12.2023 09:58
    Milan
    Taj ko je slikao ovu sliku trebao je malo da spusti kameru dole da se lepo vide tablice KOJA SLOVA . da li su izdani ili prodani ili sasvim nesto trece.

    KM ili RKS

    Pa neka razmisle kako ce glasati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.