BiH

Oružane snage BiH: Promovisano 66 oficira i 76 podoficira

Oružane snage BiH: Promovisano 66 oficira i 76 podoficira
Foto: Ministarstvo odbrane BiH | Oružane snage BiH: Promovisano 66 oficira i 76 podoficira

SARAJEVO - U kasarni "Rajlovac" u Sarajevu je svečano promovisano 66 kandidata koji su uspješno završili osnovnu oficirsku obuku, te 76 podoficira.

Najbolji polaznik 10. klase osnovne oficirske obuke je potporučnik Dževad Orman, a najbolji polaznik 12. klase osnovne podoficirske obuke vodnik Radovan Mičić.

"Ceremoniji su prisustvovali zamjenik ministra odbrane BiH Slaven Galić, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović, komandant Centra za profesionalni razvoj pukovnik Šaban Kadrić, predstavnici EUFOR-a i NATO štaba u Sarajevu", saopšteno je iz Ministarstva odbrane, prenosi Srna.

Kadrić je rekao da Centar za profesionalni razvoj ima sve više edukacija i polaznika, zbog čega je potrebno povećati njegove kapacitete i poboljšati uslove za obuke, te napomenuo da su promovisane klase - 10. oficira i 12. klasa podoficira Oružanih snaga BiH, među najboljima do sada.

Mašović je naglasio da je dodjela diploma kruna mukotrpnog rada i zalaganja polaznika, ali i imperativ da pristupaju novim obavezama savjesno i odgovorno.

Galić je poručio da novi oficiri i podoficiri treba da budu ponosni na uspješan završetak obuke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije