Jokića ne zanimaju rekordi: Možemo bolje, ponekad gubimo oštricu 1Foto: AP/Ryan Sun

Vratio se Nikola Jokić u tripl-dabl mod i automatski omogućio Denver Nagetsima da ubedljivo savladaju Bruklin Netse (124:101).

Imao je nešto lošijih napadačkih partija srpski as u poslednje vreme; nervozu je manifestovao na način da je zbog toga bivao i isključen sa meča, ali je sa povratkom u Kolorado povratio pobedničku boju u licu.

Doduše, Bruklin i nije bio rival po meri, naprotiv, ali je Jokić obavezama pristupio profesionalno ostvarivši učinak od 26 poena, 15 skokova i 10 asistencija.

Postao je time prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u sedam uzastopnih sezona ostvario po 10 tripl-dabl učinaka.

Za njega je to samo statistički podatak i ništa više; mnogo važnije je bilo to da je protiv Netsa aktuelni NBA šampion odigrao odbranu na izuzetno viskom nivou.

– Bila je utakmica kao i druge, naša odbrana je bila neverovatna. U prvom poluvremenu su nam postigli trideset i nešto poena, takođe smo i u trećoj četvrtini odigrali dobro. Tako da mislim da je odbrana bila presudna u trijumfu nad Netsima. Odlično smo to radili – pohvalio je Jokić saigrače u smislu defanzivnog pristupa i poštovanja postavljenih principa igre.

– Odbrana je timski uspeh, ne samo jednog igrača, ali taj jedan igrač može da podigne nivo energije celog tima. Kada vidiš saigrača da se trudi i igra čvrstu odbranu i ti poželiš da uradiš isto. Ne znam odgovor na pitanje kako kontrolisati odbranu, kada nešto uradiš jednom želiš da to ponoviš, jednostavno je. Moraš da znaš gde je tvoje mesto na parketu, gde treba da iskočiš ili budeš u određenom trenutku… Za mene nije stvar upravljanja odbranom, već osećaja za utakmicu, trenutak, da prepoznaš koga treba da čuvaš, ko ti je glavna pretnja. Radiš na mnogim, malim stvarima – pokušao je Jokić da dočara osobenosti koje bi trebalo da imaju igrači kako bi ekipa defanzivno bila na visokom nivou.

Nagetsi su trenutno na 17-9 što je poprilično korektan učinak ako se uzme u obzir da je Džamal marej dobar broj utakmica propustio zbog povrede zadnje lože. Manje zdravstvane probleme imali su i Nikola Jokić kao i Erik Grodon.

– Što se tiče skora, zadovoljni smo, ali generalno možemo da budemo bolji. Nekada izgubimo fokus, nekada izgubimo tu oštricu koju imamo… Nije lako ni držati stalno nivo, devet godina nam nije lako jer ni u jednoj utakmici nismo spuštali gard. Mi smo ekipa radnika, mnogo se trudimo, zato moramo da radimo za sve na parketu. Kada izgubimo ili kada se zadovoljimo trenutnim rezultatima, nešto će se desiti i doći će serija poraza. Glavna stvar je da budemo fokusirani cele sezone.

S obzirom na veliku razliku, u poslednjim minutima meča na parketu su bili rezervisti među kojima se istakao Pejton Votson.

– Oni nikada nisu igrali zajedno, potrebno im je iskustvo i vreme da igraju zajedno. Biće sve bolji u svakoj narednoj utakmici. Votson je
mlad, igra sa velikom energijom i emocijama, pa ponekad zato treba malo da se spusti na zemlju, da se smiri. Dobra je to stvar, ali vidi i on sam ponekad da je bolje kada malo uspori, da je to bolje za njega – posavetovao je Srbin mlađeg kolegu ponovivši da ekipa ima dovoljno prostora za napredak.

– Mislim da imamo još prostora za napredak, još uvek ponekad nismo u pravom fokusu. Učinak nam je dobar, pobeđujemo, što je jako dobro.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari