Petak, 15.12.2023.

10:14

Makron "zapostavio" Putina: Nisam ja, on je

Vladimir Putin je kazao da je Emanuel Makron prekinuo sve veze sa njim, ali je ruski lider ostavio otvorena vrata za ponovno uspostavljanje odnosa.

Izvor: index.hr

Makron
Foto: Profimedia

Pre rata u Ukrajini, Makron se predstavljao kao pregovarač između Zapada i Rusije. Francuski predsednik otputovao je u Moskvu par nedelja pre ruske invazije, u poslednjem pokušaju da deeskalira tenzije, piše Politiko.

Fotografije Makrona kako sedi na suprotnom kraju dugačkog stola u Kremlju postale su viralne.
Foto: Profimedia
U četvrtak, tokom godišnje konferencije za novinare Vladimira Putina, novinar francuskog kanala TF1 ga je pitao o njegovoj trenutnoj vezi sa Makronom.

Putin je rekao da imaju "prilično dobre radne odnose" i da je "spreman za dalju saradnju sa Francuskom" o bilateralnim i globalnim pitanjima. Ali je dodao:

"U jednom trenutku francuski predsednik je prekinuo vezu. Nismo mi to uradili, nisam ja. On jeste. Ako pokaže interesovanje, spremni smo. Ako ne, snaći ćemo se. Imamo druge stvari da uradite."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Podeli: