0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

KATASTROFALNA STATISTIKA SRPSKIH KLUBOVA U EVROPI: Surova realnost našeg fudbala!

Objavljeno: 14.12.23 u 23:15

Veoma loš učinak.

Večeras će spuštena zavesa na grupnu fazu Lige Evrope Lige Konferencija, ali za srspke klubove u kontinetalnom takmičenju i to na jako loš način. Domaći timovi su jesen u Evropi okončali sa skorom od 1 pobede 2 nerešeme i čak 25 izgubljenih utakmica, a taj trijumf zabeležio Partizan još avgusta meseca nad Sabahom rezultatom 3:0 uz.

Veliki problem je ovo za srpski fudbal koji mora da se reši ako želimo da ponovo prvak države ide direktno u neko od evropskih takmičenja. Od svih klubova koji su učestvovali u Evropi ove sezone najbolje se pokazao TSC, a najviše razočarala Crvena zvezda  kojoj se prognozirala u najmanju ruku Liga Evrope. 

Nakon ovog debakla naših timova koeficijent Srbije na FIFA rang listi. Očigledno je da su u domaćem prvenstvu potrebne korenite promene kako bi konačno na evropskoj sceni neki od naših klubova zabeležili bolji rezultat. Jedan od problema je definitivno infrastruktura, koja ide na bolje, ali većina nemaju adekvatne terene gde može da se igra vrhunski fudbal.

A drugi, a možda i najveći problem jeste brzina igranja. Tačnije, svi naši timovi imaju sporu tranziciju, igra se svodi na vraćanje golamu u nazad, ali bez adekvatnih rešenja. Možda bi čak trebalo da se promeni i sistem takmičenja i da se igra trokružno, kako bi igrači imali što više utakmica u svojim nogama. 

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter